Nedenstående regler danner grunnlaget for de prinsipper og regler som Liungen Cup gjennomføres og styres etter. Ved en eventuell protest må dommer underrettes umiddelbart etter kampslutt av lagleder eller kaptein, dersom protesten gjelder formelle feil med avviklingen. Protesten må foreligge skriftlig senest innen 30 minutter etter kampslutt. Protestgebyr på 200,- kr må vedlegges, disse vil bli returnert dersom protesten tas til følge. Juryens avgjørelse er endelig og kan ikke appelleres. Juryen består av dommeransvarlig og 2-to lagledere som blir oppnevnt av sekretariatet.

Spill

Hvilket lag som starter kampen med ballen avgjøres ved myntkast av dommer. Ved draktlikhet må det laget som står oppført som bortelag stille med vikedrakter. Dette kan lånes i sekretariatet. Alle spillerne skal stå på lagliste som må være levert i sekretariatet før første kampstart, lagliste er å betrakte som dommerkort. Alle spillerne må ha en alder som stemmer med årsklassen, eller yngre. Når ett lag går videre til sluttspill kan laget etterfylles med inntil 2-to spillere fra klubbens øvrige lag. Lag som ikke møter til kamp taper kampen på «walk over» og resultatet blir da 0-2.

Spilletid

Innledende kamper, kvartfinaler og semifinaler spilles i 25 min. uten pause. Avsluttende finale og bronsefinale spilles i 2 x 20 min. med 3 min. pause.

Poeng innledende kamper

For innledende kamper gjelder vanlige serieregler: 3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort. Ved poenglikhet i innledende grupper teller først målforskjell, dernest flest scorede mål og videre er det innbyrdes oppgjør som avgjør. Ved fortsatt likhet foretas loddtrekning.

Sluttspill alle klasser

Ved uavgjort i kvart-, semi- og bronsefinaler går man rett til straffekonkurranse. Straffesparkkonkurransen avgjøres med 3 straffer hver, deretter 1 og 1 straffe til ett lag har vunnet. Ved straffer kan arrangøren flytte til en annen bane på cuparenaen, dette for å holde fremdrift i gjennomføring av cupen.

Ved uavgjort i finaler og bronsefinaler spilles 2 ekstraomganger à 5 minutter. Dersom det etter ekstraomgangene fortsatt er uavgjort avgjøres det ved straffesparkkonkurranse.

Advarsler/utvisninger

Regelen om 5 min utvisning ved gult kort gjelder ikke i denne turneringen. To advarsler/gule kort i samme kamp gir utvisning. Spiller som pådrar seg utvisning, kan ikke komme inn igjen i kampen, og må også stå over neste kamp. Ytterligere soning vurderes basert på hendelse/rapport. I slike tilfeller vil laget bli informert om vedtak fra arrangørens side. Utvisninger og eventuelle rapporter som har grunn i særdeles grov fremferd kan forventes bli rappor- tert inn til overordnet myndighet (Buskerud Fotballkrets) for videre sanksjoner.

Referanser: NFF`s Kampreglement § 10-6 og § 10-7.2